. Ma veti cauta, si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta cu toata inima.

Am fost duminica trecuta in biserica  metodista din Lucan, sa-L caut pe Dumnezeu. Sau mai bine zis sa vad ce sanse are un om sa-L gaseasca pe Dumnezeu acolo. Azi am fost intr-o biserica catolica. Cu cele evanghelice, in special cu cele baptiste si penticostale sunt obisnuit. In aceasta seara am fost la una penticostala: unde este Dumnezeu? Are oare un locas de inchinare? O fi pe munte, sau la Ierusalim?

Toti se lauda cu Dumnezeu in „locul” lor de inchinare. Si-mi vine in minte cuvintele Domnului Isus: nici acolo, nici dincolo, ci in duh si in adevar. Acuma daca inchinarea adevarata poate fi in orice loc Isus putea raspunde : si acolo si dincolo si ar fi fost adevarat. Dar Isus nu zice si acolo, si dincolo ci nici acolo, nici dincolo. Ce credeti? unde este adevarata forma de inchinare? Daca luam doar versetul din titlu am putea spune fara sa gresim prea tare ca … daca ai inima curata i-L vei gasi oriunde. Dar cat de „cu toata inima” il cauta cinava pe Dumnezeu? azi am vorbit cu cineva:”orthodox m-am nacut ,orthodox mor. Fiul  meu, daca vrea, la 18 ani, poate sa aleaga”. Chiar asa, oare evanghelici se pot converti? adica se pot pocai? trebuie sa-L caute pe Dumnezeu? sau s-au nascut cu El in brate, sau in casa, sau in biserica. Tu care citesti, l-ai cautat pe Dumnezeu? sau L-ai cunoscut din intamplare? Fapte 17, asta e in legea harului :”… ca ei sa caute pe Dumnezeu, si sa se sileasca sa=-L gaseasca bajbaind,macar ca nu este departe de fiecare din noi.”

Daca-i aproape, dece sa se sileasca. inteleg bajbaind, bajbaim in intuneric dupa ceva care stim ca-i aproape, de exemplu dupa intrerupatorul de la lumina. Deci inteleg ca daca-i ascuns sa zicem, si e aproape 9nteleg bajbaind, dara inca odata : dece sa se sileasca cineva?

 

Domnul Isus zice ca-s putini cei care afla poarta stramta, in mod evident si mai putini cei ce intra pe ea. dece se ascunde Dumnezeu? Ca sa fie gasit doar de cei ce cauta cu adevarat? Doar de cei ce vor cu tot dinadinsul sa-L gaseasca?

Unde era Dumnezeu in vremea cand traia Domniul Isus pe pamant? Era la Templu? Nu, nu era la templu, la templu erau cei ce aveau de tata pe diavolul. Aceia erau la templu si imparteau mantuirea, de fapt Isus zice: ati pus mana pe cheile cunostintei, sau ale imparatie in matei, nici voi nu intrati si pe cei ce vor sa intre ii impiedicati… , sau nu-i  lasati sa intre. Citim bine oare? tocmai cei care trebuiau sa le arate oamenilor calea faceau tot ce le statea in putinta sa-i impiedice pe oameni sa gaseasca calea. Dar nu-si  faceau si ei tovarasi de cedinta? Ba da. Faceau si ei „evanghelizare” si-si faceau tovarasi de credinta,aveau si ei turnee si saptamani de evanghelizare, eforturi, costuri , sacrificii personale, si tot ce era nevoie, tot ce le statea in putinta, ca sa faca ce? Inca un fiu al gheenei, mai rau decat ei insisi.

Mi se pare ca la fel e si acum. Dumnezeu nu mai are loc in bisericile noastre. suntem prea ocupati de noi insine, de imaginea noastra si nu ne pasa daca cineva are nevoie de mantuire. De fapt vreau sa spun ca asta am vazut eu in bisericile de azi si binenteles in cea dein care am iesit, scos daca vreti, impins afara. Am mai spus-o in particular si e prima oara in spatial public, virtual, dar public si anume ca cel putin cultul penticostal e putred pe dinnauntru si nu mai poate fi regenerat. Cu accent pe „nu poate fi regenerat”, sau cum spunea cineva:babilonul nu poate fi vindecat, trebuie parasit. Nu cred ca e vorba doar de o denominatiune ci de tot ceea ce inseamna organizatie religioasa. Nici u se putea ascunde diavolul mai bine dacat sa-si puna copiii lui in temnplul din Ierusalim si sa faca din el o pestera de talhari. Acum e plina lumea de pesteri de talhari care sunt gata sa-ti ofere orice cale vrei, numai sa nu-L gasesti pe Dumnezeu.

Revenind la titlu. Daca-l vei cauta pe Dumnezeu din toata inima, cu tot dinadinsul,cu staruinta, bajbaind se prea poate sa-l gasesti, dar nu acolo unde te astepti.Incepand din 2010 mi-am propus sa implinesc cuvantul lui Dumnezeu mai degraba decat sa-l predict, si m-am rugat Domnului sa ma ajute la aceasta. Nu ca nu voiam sa predict, dar voiam mai degraba sa implinesc cuvantul. Nu a trecut foarte mult timp si nu am mai fost lasat sa predic.Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa primesti!

Daca-L vrei Dumnezeu cauta-L pe El. E unul singur. Daca vrei o religie, nu te stradui prea mult: oricare te poate duce in ratacire si mai apoi la moarte, chiar daca par bune, sau oricat ar parea de bune. Va rog sa nu ma credeti: cautati voi singuri si rugativa sincer singurului Dumnezeu.

Cautare fructuoasa  va doresc si pe Hristos in voi!

 

 

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Biblice. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s