Starea jalnică a bisericilor

republic aici un articol al domnului Daniel Branzei si comentariul meu asupra articolului.
Am citit si eu…Inteleg unde „bateti”, numai ca nu sunt de aceeasi parere. In esenta vreti sa spuneti ca nu-I nimic nou sub soare si ca situatia bisericilor actuale este la fel de jalnica sau la fel de buna ca a celor din primul veac, dorind prin asta sa linistiti pe cei ce sunt nelinistiti sau ingrijorati cu privire la ceea ce se intampla in zilele noastre, in bisericile noastre. Adica oamenii simt ca ceva nu este in regula si trebuie reasigurati ca totul este OK, totul este ca la inceput. Nu sunt motive de ingrijorare.
Ceea ce mi se pare nelaloc este modul inselator in care faceti acest lucru:vaslind pana la epuizare intr-o directie ca mai apoi s-o intorceti in alta directie si s-o spuneti cu inocenta: „voi chiar nu v-ati dat seama ca merg in directia gresita?!! E pur si simplu o ironie fina, o parodie daca vreti.”

Iertati-ma. Chiar daca situatia este asemantoare situatia bisericilor din primul veac, totusi atitudinea apostolilor nu a fost de ironie,parodie sau incercare de linistire a apelor, ci de remediere a situatie.

exemplul 1: betia la cina in corint -raspunsul lui Pavel a fost de mustrare, avertizare si aaratarea consecintelor(mananca osanda lui insusi, pedeapsa Domnului, sau Osanditi odata cu lumea)
exemplul 2 La curvia din Corint Pavel l-a dat pe mana Satanei pe cel cu pricina si i-a indemnat pe cei din corint ca nici macar nu trebuie sa stea la masa cu astfel de oameni.
Si exemplele ar putea continua: Pavel le spune ca arde , daca cineva pacatuieste, nu face ironii, nu parodiaza pe cei ce „fac pe sfintii”. Ii numeste carnali pe corinteni si le spune curat ca muti din voi „nu-L cunosc pe Dumnezeu”.Le spune ca nu pot sa bea paharul Domnului si paharul dracilor si multe altele, sunt convis ca cunoasteti foarte bine Scriptura, nu la fel de convins de cunoasterea intelesului ei, dar cine sunt eu sa va dau lectii? Eu nu sunt „nespus de ales”. Iertati-ma daca am devenit ironic, sau sa fie sarcasm? Iertati-ma dar puterea exemplului e foarte mare. Iertati-mi faptul ca vi l-am urmat.

Sa va mai spun ceva din primul veac:

– corintenii aveau deja apostolii lor, le pasa prea putin de Pavel
-cekor din Efes le spune ca dupa plecarea lui vor veni lupii, frate Daniel, lupii..
-Ioan nu mai poate scrie bisericii ci unor persoane private. Biserica, prin conducatorii ei nu mai voia sa stie de Ioan, nici de fratii adevarati, ba dimpotriva ii dadeau afara din biserica.
-In apocalipsa Ioan nu-I maguleste , nu face ironie si le da sperante false:” iti merge numele ca traiesti, dar esti mort… totusi ai in srdes cateva nume…” ei faceti ironie pe asta.
In Tiatira la fel , ” voua celorlalti”

De fapt daca va uitati exista o progresie a raului de la Efes la Laodicea.
In Efes cei buni verificau pe cei rai daca sunt adevarati sau nu.
In Smirna deja cei buni erau supusi la batjocuri, de sinagoga Satenei.
In Pergam erau deja niste oameni de-ai lui Balaam, si cativa care tineau invatatura Nicolaitilor.
Retineti pana aici era „niste” si „cativa” cu referire la cei rai/
In Tiatira deja balanta se echilibreaza:Izabela proreceste si invata nestingherita iar celor buni li se adreseaza Duhul:” Voua, insa, celorlaltidin Tiatira…”Deja erau unii si altii, am putea spune egalitate, probabil.
In Sardes,durere mare, buni mai erau cateva nume doar, cei mai multi erau morti sau pe moarte.
In Filadelfia ceva asemanator desi pare a fi mai bine, dar zice „…iti dau DIN cei ce sunt sinagoga Satanei, care zic ca sunt Iudei si nu sunt, ci mint.Deci nu pe toti cei rai, ci cativa din ei…
In Laodicea:NICIUNUL bun in Laodicea frate Daniel,NICIUNUL.Doar zice:”Daca aude cineva…”
Daca aude, probabilitatea foarte mica.Totusi nu erau morti de-a dreptul , e adevarat orbi, asa ca majoritatea astazi , dar cu capacitatea probabila de a auzi….

Asa ca opinia mea siuatia bisericilor nu este jalnica: este dezastruoasa.
Dar dumnevoastra puteti s-o indulciti si sa-i laudati pe cei cu „discernamant” asemantor cu al dumnevoastra. Eu am un alt discernamant si stiu ca nu sunt multi in partea asta, dar nu le poti avea pe toate, nu-i asa?

Sunt tulburat de mult, dar m-am abținut. Astăzi nu mai pot. Trebuie să vorbesc. Criza actuală o cere. Dacă o ținem tot așa, ne vom stinge într-o generație. Mărturia bisericilor este instrumentul pentru mântuirea oamenilor. Fraților, ne pierdem mărturia! Bisericile riscă să-și piardă relevanța! Unii au și început să plece dintre noi. Măcar ei nu sunt ipocriți. S-au dus să se bucure pe față de păcerile lumii de acum.

Nici nu știu de unde să încep … Să le iau pe rând?

Într-o biserică, doi au murit când

Vezi articolul original 1.760 de cuvinte mai mult

Acest articol a fost publicat în Biblice. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s