evrei 13:1 Staruiti in dragostea frateasca.

Societatea, sau omenirea daca vreti se confrunta in momentul de fata cu multe problem si multe lipsuri. Insa una din lipsurile cele mai acute este lipsa dragostei, lipsa sentimentului care sta la baza oricarei relatii sanatoase. Pur si simplu oameni nu mai pot sa iubeasca si binenteles biblia prevesteste astfel de vremuri, cand oameni nu mai au nici macar dragoste fireasca, respectic dragoste de sotie-sot, de mama, de tata, de copii, de cei din jur. Oamenii se iubesc tot mai mult pe ei insisi si aici din nou biblia zice ca oamenii vor fi iubitori de sine. Si in acest context se si intampla atat de multe divorturi sau abandonare copiilor sau pur si simplu oamenii nu mai fac copii, tot din cauza lipsei de dragoste sau mai bine zis din cauza unei mari iubiri de sine. Am vazut carti care ar trebui sa-I invete pe tineri de exemplu cum, cand, cu cine sa se casatoreasca…Indemnul cartii: sa te castoresti cu persoana fara de care nu poti trai.Oare o persoana care nu poate trai fara alta persoana pe cine iubeste? Este foarte evident ca pe sine, de multe ori nici nu-I pasa ce simte cealalta parte, vrea doar sa-l/s-o aiba pentru sine. Nu mai pot oameni sa se daruiasca.

Dar in biserica? In biserica cum e oare? mai este dragoste frateasca? Se mai pot iubi fratii unii pe altii, asa cum ne invata Isus si cum staruia Ioan ?

Nu cu multa vreme in urma era multa dragoste intre frati. Cand se vedeau , l-I se umpleau ochii de lacrimi, rosteau vorbe putine, se sarutau si vorbeau apoi de cele spiritual in primul rand si mai apoi de alte lucruri.”astia-s ca bibolii”,(bivoli) zicea cineva despre ei,”cum se vad, si alearga unul spre altul, si nu-I mai desparti cu una cu doua” Si asa era. Mai ales in satele unde erau mai putine vaci negre(bivoli) si era doar cate unu-doi in cate o gospodarie, cand erau scosi la pascut, nu puteau fi opriti din a alerga unul spre altul. Scoteau cate un muget mai lung, sau dupa caz un sunet mai scurt asemanator cu un grohait si o luau la fuga unul spre altul, se apropiau, se miroseau si apoi pasteau unul langa altul.

Domnul Isus a zis ca dupa asta vor cunoaste oamenii ca suntem ucenicii Lui:daca ne vom iubi unii pe altii.I-a inselat Satana pe multi si inca mai inseala sau se lupta sa insele si pe altii, daca-I cu putinta chiar si pe cei alesi.Multi fac multe sacrificii, sau fac eforturi considerabile pentru „lucrarea Domnului”, dar sa iubeasca nu pot.

„Si  din pricina inmultiri fardelegii dragostea celor mai multi  se va raci. Dar cine va rabda pana la sfarsit, va fi mantuit.”

Cateva obesrvatii:

  • dragostea celor mai multi se va raci, nu a tuturor
  • dragostea nu vine de la sine,cu toate ca ne-a fost turnata prin Duhul Sfant, cu toate ca este roada Duhului Sfant: ea trebuie cautata.
  • sa staruim in dragoste, chiar si atunci cand nu simtim nimic.
  • sa fie fara prefacatorie, daca ne prefacem ca iubim ne inselam si pe noi si pe cei pe care vrem sa-I iubil sau doar sa le aratam.
  • sa iubim cu caldura. Sa nu iubim cu adevarat, sa iubim din toata inima: sa ne silim sa iubim!
  • nu cu vorba.Dragostea nu sta in vorbe, ci in fapte si in adevar.
  • Dragoste de frati este o treapta dintr-o scara a maturitatii spirituale. Nu se ajunge usor la dragostea de frati.Chiar daca am vrea sa iubim de maine pe toti fratii, acest lucru nu este cu putinta, exista un process, exista cateva lucruri sau etape daca vreti si nu se trec usor.Petru zice sa ne dam toate silintele. Mai ntai TOATE, apoi sunt SILINTE,iar nu placeri.

Dragostea „porcusor de guineea”

Eram candva in vizita la niste frati din bucuresti si aveau porcusor de guineea. Mie nu-mi plac si cred ca mi-as tine un astfel de animal de companie, de fapt prefer compania oamenilor asa nu vrea niciun animal de comapanie, si ma gandeam : cum pot sa tina asa ceva in casa? dar e dezgustator, ma gandeam eu, dar nu indrazneam sa le spun asta, ca sa nu-I supar.DAR, sora mi-a  spus, fara sa intreb, cum a ajuns sa-l tina. Nu mai stiu prin ce imprejurari a ajuns la ei,(sora mi-a spus cum, insa eu nu-mi mai amintesc) petru o perioada care trebuia sa fie scurta. Reactia sorei fata de animal era la, la inceput, la fel cu a mea, adica era dezgustata, dar poate din dragoste pentru cel ce I l-a incredintat, a avut grija de el. Porcusorul a inceput s-o recunoasca si sa se bucure de apropierea ei, sau poate numai de apropierea hranei pe care o primea de la sora:)). Cert este ca nu numai ca o recunostea dar se manifesta cum putea el ca sa-I arate sorei bucuria lui.Si sora a prins drag de reactiile lui, si a ajuns sa-l indrageasca. Si a asa a ramas in casa lor.

MORALA: Poarta de grija si celor de care esti desgustat. Nu trebuie neaparat sa simti ceva placut, doar acopera nevoile lui sau a ei. Fa-o de dragul poruncii. Sau de dragul Celui ce a zis:Aceasta este porunca Mea:sa va iubiti unii pe altii, cum v-am iubit Eu!

Fie ca Dumnezeu sa ne ajute in a ne iubi tot mai mult.

 

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Biblice. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s